Bér-hegy starthely – helyzetjelentés

Kedves Pilóták!
Örömmel értesítünk titeket, hogy Bérhegy starthely legális használatához szükséges első és legfontosabb lépés megtörtént, azaz közös érdekek mentén együttműködési megállapodást kötött – a Honvédelmi Sportszövetség tagjaként – a Griff SC és a MH Bakony Harckiképző Központ. Számos egyéb engedélyt és hozzájárulást kell még beszerezni ahhoz, hogy valójában is tudjuk használni a starthelyet. Bízunk benne,hogy ezen dokumentumok még idén megszületnek. Erről külön tájékoztatást fogunk közreadni.
 
Tekintettel arra, hogy starthely és közvetlen környezete aktív lőtérként működik, ezért használata erős szabályokhoz lesz kötve. Tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy Magyar Honvédség területén ezek a „játékszabályok”. Honvédség mindaddig partnerként támogatja sportunkat, amíg mi is partnerként viselkedünk és elfogadjuk a használat feltételeit és betartjuk a szabályokat.
 
Szabályokról egyelőre annyit tudunk biztosan, hogy kötelező regisztráció és napi létszám limit is lesz. 🙁  A részletekről az összes engedély beszerzése után tudunk tájékoztatást adni.
 
Szerettük volna országos szövetségeink (HFFA/SIRESZ) összes tagja részére biztosítani Bérhegy starthelyen a repülést, de erre nem volt lehetőségünk. Jelen megállapodás értelmében Honvédelmi Sportszövetséghez tartozó Griff SC rendes és pártolói tagjai használtatják.
Ez annyit jelent, hogy Szársomlyó starthelyhez hasonlóan tudunk majd jogot szerezni a legális repüléshez, de kicsit szigorúbb feltételekkel.
 
Bízunk benne, hogy még idén használhatjuk Bérhegyet. 🙂
 
Köszönjük Griff SC-nek a közbenjárást és hogy vállalta starthelyhasználat koordinálásával járó teljes adminisztrációt.
SVB