2023.03.06- 03.20: HHH Újlaki és Óbuda starthelyek karbantartása

Kedves Pilóták!

Idén tavasszal nagyobb karbantartási munkálatok lesznek ezeken a starthelyeken. Kérünk mindenkit, hogy fokozott odafigyeléssel startoljatok, hogy munkálatokat ne akadályozzuk és sérülés se legyen.

Újlaki és Óbuda starthelyeinkre rendelkezünk minden szükséges engedéllyel és hozzájárulással, ahhoz hogy rendeltetésszerűen használjuk őket, valamint a most megkezdett karbantartási munkálatokra. Ez az első ütem, melyet következő évek téli időszakaiban tudunk folytatni.

Ezt a folyamatot nagyon hosszú ideje tartó szakmai egyeztetés és felkészülés előzte meg, ami lehetővé tette a növények és állatok élőhelyeinek természetes és természetközeli területeinek megőrzése mellett biztonságos starthely kialakítását.

FONTOS: Kérünk mindenkit, hogy starthelyen növényzet gyérítését senki se végezze önkényesen, előzetes egyeztetés nélkül. Az önzetlen társadalmi munka ugyan példaértékű és követendő magatartási forma, de jelen esetben a jó szándék ellenére kárt lehet vele okozni. Ez akár az engedélyünk visszavonását is jelentheti!

A közelmúltban történt ágvágások maradványai Újlak és Óbuda starthely két oldalán fel van halmozva. Ezeket 2023.03.20 napjáig el kell távolítani! Egyelőre figyelmeztetést kaptunk, de ha nem távolítjuk el ezeket az ágakat, akkor visszavonásra kerülhet az engedélyünk!

Az ágak elszállítására van rendszeresített megoldásunk. Aki tud az ágak elszállításban segíteni, azt kérjük jelentkezzen 🙂 (metszőollón kívűl más eszköz nem szükséges hozzá )

Ez nem azt jelenti, hogy ne szabadna a benövő ágakat visszavágni! Erre van lehetőség, sőt igény is, csak az nem mindegy MIT-MIKOR és HOGYAN gyérítünk. Ha bárki érez késztetést ilyen jellegű munkára, akkor kérjük jelezze felénk starthelyalap(kukac)googlegroups(pont)com címen, hogy tudjunk egyeztetni, mit szabad és mit nem. Így hosszútávon biztosított lesz az engedélyünk és a repüléshez szükséges feltételek is.

Köszönjük a megértéseteket, mindenkinek a beletett munkáját ❤️ 🙂 !

SVB

Ui: Újlaki DNy starthely továbbra sem legális starthely. 🙁