2024.01.08 – 2024.03.01 és Óbuda starthely karbantartása

Kedves Pilóták!

Idén télen folytatódnak a munkálatok az Óbuda starthelyen. Kérünk mindenkit, hogy fokozott odafigyeléssel startoljatok, hogy munkálatokat ne akadályozzuk és sérülés se legyen.

2024. január 8 – január 12 napok között starthelyet egyáltalán nem lehet majd használni!

Várhatóan később korlátozottan, de lehet majd startolni. Részletekről tájékoztatást fogunk közzétenni. Legkésőbb 2024 március 1 napjáig be kell fejezni a felújítást, de bízunk benne, hogy előbb elkészül.

Óbuda starthelyeinkre rendelkezünk minden szükséges engedéllyel és hozzájárulással, ahhoz hogy rendeltetésszerűen használjuk őket, valamint a most megkezdett karbantartási munkálatokra. Ez lesz a II. ütem.

Ezt a folyamatot nagyon hosszú ideje tartó szakmai egyeztetés és felkészülés előzte meg, ami lehetővé tette a növények és állatok élőhelyeinek természetes és természetközeli területeinek megőrzése mellett biztonságos starthely kialakítását.

HHH – Óbuda önkéntes támogatás:

Óbuda starthely felújításának II.ütemének költségét starthelyalap 50%-ban tudja finanszírozni. A megvalósításhoz szükséges hozzávetőlegesen további 1,500,000 Ft-ot önkéntes felajánlásokból tudjuk fedezni. Mindenki a saját szövetségén keresztül (regisztrációs felületen) tud támogatást felajánlani. (Az itt felajánlott összeget SVB csak HHH – Óbuda költségeire fordíthatja. )  

Köszönjük mindenkinek, aki munkával vagy anyagiakban hozzajarul.

Ágvágás starthelyeken:

FONTOS: Kérünk mindenkit, hogy starthelyen növényzet gyérítését senki se végezze önkényesen, előzetes egyeztetés nélkül. Az önzetlen társadalmi munka ugyan példaértékű és követendő magatartási forma, de jelen esetben a jó szándék ellenére kárt lehet vele okozni. Ez akár az engedélyünk visszavonását is jelentheti!

Az ágvágások maradványait Újlak és Óbuda starthely két oldalán tilos felhalmozni!

Ez nem azt jelenti, hogy ne szabadna a benövő ágakat visszavágni! Erre van lehetőség, sőt igény is, csak az nem mindegy MIT-MIKOR és HOGYAN gyérítünk. Ha bárki érez késztetést ilyen jellegű munkára, akkor kérjük jelezze felénk starthelyalap(kukac)googlegroups(pont)com címen, hogy tudjunk egyeztetni, mit szabad és mit nem. Így hosszútávon biztosított lesz az engedélyünk és a repüléshez szükséges feltételek is.

Köszönjük a megértéseteket, mindenkinek a beletett munkáját ❤️ 🙂 !

SVB